Week 37

mijn baby is voldragen!

Weer een mijlpaal bereikt deze week, aangezien jouw baby nu voldragen is! Dat betekent zeker niet dat jouw mini niet meer zal groeien tot de geboorte. Er kunnen namelijk nog wat grammetjes en centimeters bij komen voordat de ontmoeting met mama en papa plaatsvindt ;) Jij bent je natuurlijk druk aan het voorbereiden op de komst van jullie kleine. Jouw dagen zullen waarschijnlijk grotendeels bestaan uit boeken, films en video’s over de bevalling en baby’s. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen; hoe meer je je hebt voorbereid, hoe beter je weet wat je te wachten staat. Jouw kleine is zich zeker ook aan het voorbereiden op de geboorte en de periode die hierna komt door zichzelf nieuwe skills aan te leren. Ja, je kunt er niet omheen: hét moment komt nu echt dichtbij! Benieuwd naar de dingen waarvan je deze week op de hoogte moet zijn? Lees snel verder ☺ 

Dit moet je weten!

De bevalling: you've got this

Keizersnede, navelstreng om de nek, verschrikkelijke pijn. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met die horrorverhalen. Wat wij jullie willen meegeven, is dat je vooral niet naar deze horrorverhalen moet luisteren. Een bevalling kan namelijk ook heel goed verlopen, aangezien je omringd wordt door specialisten. Wat jou nog kan helpen om de bevalling door te komen naast het niet-luisteren naar deze verhalen? Lees snel verder!

15 tips om je door de bevalling heen te helpen

Mannen tijdens de bevalling

Als vrouw moet jij dat kleine wondertje op de wereld zetten, waarbij je misschien zelf enigszins van de wereld bent. Mannen krijgen daarentegen iedere seconde van de bevalling mee en voelen zich vaak ook nog eens hulpeloos. Met opmerkingen die niet geheel tactvol zijn als gevolg. Benieuwd wat je mogelijk kunt verwachten van jouw hubby tijdens de bevalling – of er preventief voor zorgen dat deze scenario’s niet gebeuren tijdens de bevalling? ;) 

Lees mannelijke gedachtes en uitspraken

Omgaan met een huilbaby

Een baby die meer dan drie uur per dag, drie dagen per week en al langer dan drie weken huilt? Jep, dan heb je een huilbaby. En ja, daar kun je moedeloos van worden. Slapeloze nachten door gekrijs dat door merg en been gaat. Jouw mini zit nog even veilig in jouw buik en we gaan er gewoon vanuit dat jouw baby geen huilbaby is! Deze tips kun je dan toch alvast doorlezen, Een baby die meer dan drie uur per dag, drie dagen per week en al langer dan drie weken huilt? Jep, dan heb je een huilbaby. En ja, daar kun je moedeloos van worden. Slapeloze nachten door gekrijs kunnen door merg en been gaan. We willen je zeker niet ontmoedigen, maar geven je wel alvast tips mee die bij huilende babies áltijd goed van pas komen. Jouw mini zit nog even veilig in jouw buik, maar een voorbereid mens telt voor twee!

Bekijk onze tips
Jouw kindje...

Deze week is jouw mini ongeveer zo groot als een snijbiet, wat betekent dat jouw baby ongeveer 48 cm lang is. Weer een centimeter erbij ;) Daarnaast heeft hij of zij een gewicht van 2650 gram. Aangezien jouw baby goed blijft groeien, blijft er steeds minder ruimte in de baarmoeder over. En dus ook minder beweegruimte. Speeltijd is inderdaad voorbij ;) De kans is groot dat je wat geschuif in de baarmoeder voelt, en steeds minder schopjes en porretjes. Alhoewel het soort beweging van jouw baby verandert, is het wel belangrijk dat je jouw baby nog regelmatig voelt. Wanneer dit niet het geval is, aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw verloskundige.

De laatste tijd die jouw baby in de baarmoeder doorbrengt spendeert hij of zij enorm nuttig. Het wordt namelijk gewijd aan het ontwikkelen van nieuwe skills die al snel genoeg heel handig zullen zijn. Denk hierbij aan zuigen, slikken én ademen tegelijkertijd. Precies, dat is belangrijk bij het genieten van de borstvoeding of het flesje. In de baarmoeder probeert jouw baby deze skill al te ontwikkelen door het drinken van vruchtwater. Daarnaast breiden de vetlaagjes van jouw baby zich verder uit om reserves op te bouwen. Naast nuttig ook heerlijk, want wij vinden dat babyvet ontzettend schattig. En foto-waardig ;)

En jij...

Jouw mini groeit goed, en datzelfde geldt ook voor jouw buik! Dit brengt weer een reeks aan gevolgen met zich mee. Je voeten aanraken? Dat is al lang verleden tijd. Iets anders dat steeds minder ruimte krijgt, is jouw navel. Die kan daarom wat gaan uitpuilen. Onthoud: It’s all part of the process! Hebben jouw spieren en gewrichten het zwaar? Blame the big belly. Jouw bekken en rug hebben het nou eenmaal niet zo makkelijk vanwege die groeiende buik. Je zal ook merken dat het steeds moeilijker wordt om je lichamelijke balans te vinden, waardoor je een andere houding gaat aannemen. Achteroverleunen en een holle rug komen je waarschijnlijk bekend voor, en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Fysiotherapie of chiropractie kunnen hierbij uitkomst bieden. Niet aarzelen, maar doen! 

Zure oprispingen kunnen een nogal vervelende zwangerschapskwaal in de laatste paar weken van de zwangerschap zijn. Jouw steeds groter wordende baarmoeder drukt namelijk tegen jouw maag, waardoor er wat maagzuur in jouw slokdarm terecht kan komen. Probeer tijdens het slapen met je bovenlichaam iets hoger te liggen om deze zure oprispingen te voorkomen. Een dutje doen na het eten kun je liever ook vermijden, hoe lekker je dat normaal ook vindt. Is het al te laat en heb je last van maagzuur? Verwen jezelf dan met een lekker kopje gemberthee of verwerk gember op een andere manier in een maaltijd. Bananen helpen daarnaast ook tegen maagzuur vanwege hun zuurremmende werking. Zo kun jij het medicijnenkastje hopelijk even dicht laten, en tijdelijk steunen op deze natuurlijke middeltjes. Je beste vrienden!

Luxepaarden baren vs budget sparen

De gezelligste en heerlijkste geurkaarsjes

Iets wat de laatste weken van je zwangerschap absoluut niet mag ontbreken? Ontspanning, en tijd voor jezelf nemen! Ja, dat is enorm belangrijk, want aan drukte zal het al snel genoeg niet meer ontbreken. Een ultieme manier van ontspanning is lekker onder een dekentje op de bank kruipen, een Netflix-serie bingewatchen en...een geurkaarsje aansteken! Zodra de bevalling langzaam begint, kun je zo ook in een ontspannen sfeer starten. Dat klinkt goed, toch?

Bekijk hier onze favoriete geurkaarsen

Ode aan chocolade

Ben je al begonnen aan Netflix tijdens je verlof? Dan zijn dit de recepten die je er bij wilt maken. Aardbeien met chocolade, een red velvet brownies of ga je op de iets "gezondere" tour met havermoutkoekjes met chocolade - do we need to say more?

Bekijk hier de 8 lekkerste recepten
Dagboek van een zwangere

De voorweeën zijn stevig bezig; gaat het dan nu eindelijk bijna beginnen? Verder ontstaan er nu veel meer medische taferelen; corona, CTG-scans en mogelijk inleiden.

Mybabywatcher

Jouw pretecho thuis

Met de Babywatcher maak jij gemakkelijk zelf jouw eigen pretecho thuis of waar je maar wilt.

Huur de Babywatcher